BEBEKLİLER DERNEĞİ

1995 yılında kurulmuş olan “Bebekliler Derneği” nin kuruluş amacı ; Bebek’te doğmuş ve büyümüş olup halen Bebek‘te oturanlarla, Bebek’te doğmuş olup halen başka semtlerde oturanlara ve Bebek’te doğmamış olup halen Bebek’te oturanları birbirine kaynaştırmak, onların ekonomik, sosyal, kültürel haklarını koruyup geliştirmek ve Bebek’in çevre korumasını sağlamaktır” .

Derneğimiz, yukarıdaki kuruluş amacı doğrultusunda çeşitli faaliyetler ve sosyal etkinlikler yapmaktadır. Boğaziçi Platformunun da kurucu üyesi olan derneğimiz, Bebek’lilerin ortak sorunları arasında bulunan trafik karmaşası, araç park yeri yetersizliği, Bebek parkının kullanımı, Bebek’te aile doktorunun sağlık hizmeti vermesi gibi toplumsal sorunları, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili resmi birimlerle sürdürülen yazışma ve karşılıklı görüşmeler ile çözümlenmeye çalışmaktadır.

Bebek’lilere sağlık hizmeti verilmesi amacıyla Arnavutköy’deki sağlık dispanserine Bebek’ten servis kaldırılmaktadır.

Ayrıca ;

• Her yıl Bebek parkında yapılan üç gün süreli “Bebek Şenliği”,
  • Yılda bir kez “Bebekliler Yemeği”, Kermes, Caz Gecesi, Bar Gecesi,
  • Yurtiçi ve Şehir içi geziler,
  • Haftada iki gün dernekte briç oynama,
  • Gereksinim sahiplerine çeşitli yardımlar yapılmaktadır.
  • Her ayın ilk Pazar günü gerçekleştirdiğimiz ‘’Bebekliler Pazar Kahvaltısı’’buluşmaları
    Büyük bir çoşku içinde iki senedir devam etmektedir.